Project 'Mechelse Poort'

Dendermonde 

Doel van de werken?

Het project Mechelse Poort in Dendermonde omvatte verschillende woonblokken met op de benedenverdieping grote commerciële ruimtes. Het volledige complex is onderkelderd voor onder andere een ondergrondse parking.

Bij de constructie van de gebouwen werd staal gebruikt als dragende structuur. Zo bevat het gebouw talrijke stalen kolommen en liggers.

Op vele plaatsen zijn deze staalstructuren zichtbaar en dragen ze bij tot het bijzondere esthetische karakter van dit unieke project.

Uitdaging van deze opdracht?

TRIS kreeg de opdracht om de volledige staalstructuur brandwerend te schilderen. De staalstructuren in de kelder én vooral in de commerciële ruimtes bleven zichtbaar. De lat voor een mooi en esthetisch uitzicht lag bijzonder hoog.

In totaal ging het om 5600 m² staal. Bovengronds bedroeg de beoogde RF-waarde 60 minuten, voor de kelder moesten we een RF-waarde garanderen van 120 minuten.

Hoe pakte TRIS de opdracht aan?

Onze vakmensen hebben al hun ervaring en knowhow ingezet om de brandverf uiterst strak te spuiten. Dit was belangrijk voor het beoogde mooie uitzicht.

De staalstructuren werden hierdoor mee het visitekaartje van dit unieke complex.

Periode uitvoering?

2013, 2014 & 2015

Eindresultaat?

Dankzij het vakmanschap van TRIS geeft de staalstructuur extra uitstraling aan het project Mechelse Poort in Dendermonde.

« Terug naar het overzicht