Meststoffenfabriek DCM

Grobbendonk 

Doel van de werken?

DCM breidde zijn bestaande site in Grobbendonk uit met een volledig nieuwe meststoffenfabriek. De structuur van het gebouw werd volledig opgetrokken uit stalen kolommen en liggers. Daarnaast bevat het gebouw verschillende staalstructuren voor de machines. TRIS kreeg de opdracht om alle staalstructuren van een brandwerende coating te voorzien.

Daarnaast vroeg DCM om de binnenkant van een silo te behandelen met een glijcoating. Deze coating verhindert dat het product nog langer in de silo vastkoekt en zorgt ervoor dat alles vlot naar beneden glijdt.

Uitdaging van deze opdracht?

Voor het brandwerend coaten van alle staalstructuren in de nieuwe meststoffenfabriek kregen we een strakke deadline opgelegd van twee maanden. Bovendien waren de technieken al in het gebouw geïnstalleerd, wat extra omzichtigheid vereiste en de opdracht complexer maakte. Het aanbrengen van een coating aan de binnenzijde van een reusachtige silo vroeg heel wat vakmanschap en ervaring om dit veilig uit te voeren.

Hoe pakte TRIS de opdracht aan?

We voorzagen de nodige manschappen om de in totaal 8.500 m² te behandelen staal tijdig van de nodige brandwerende verf te voorzien. Voor het aanbrengen van de glijcoating in de reusachtige silo combineerden we werken op stelling met bijzondere touwtechnieken.

Periode uitvoering?

2012

Eindresultaat?

Dankzij de productie-uitbreiding met de nieuwe meststoffenfabriek kan DCM als bedrijf weer verder groeien.

« Terug naar het overzicht