Hoogspanningsmasten

Doel van de werken?

Zowel in België als Nederland staan talrijke hoogspanningslijnen en hoogspanningsposten in weer en wind. Zij vervullen een cruciale functie in de elektriciteitsbevoorrading van beide landen.

Elke hoogspanningslijn of hoogspanningspost moet om de 8 à 12 jaar – afhankelijk van de omgeving – compleet herschilderd worden.

Bedrijven zoals Elia in België en Tennet in Nederland staan in voor het goede beheer, het onderhoud en het dagelijkse functioneren van de omvangrijke hoogspanningsinfrastructuur.

Uitdaging van deze opdracht?

De gewenste hoogspanningslijnen en hoogspanningsposten op een veilige en correcte manier herschilderen. Dit omvat het verwijderen van de oude verflagen en het aanbrengen van nieuwe verf.

Het spreekt voor zich dat het werken op grote hoogtes geen sinecure is. Bovendien kunnen deze opdrachten niet met een stelling worden uitgevoerd.

Hoe pakte TRIS de opdracht aan?

Al meer dan 25 jaar beschikt TRIS over een eigen afdeling ‘Hoogspanning’. Deze schilders werken met touwtechnieken om de hoogspanningslijnen en hoogspanningsposten handmatig te stralen en te schilderen.

Wanneer er ook loodverf moet worden verwijderd, dan pakken we eerst de hoogspanningslijn volledig in zodat er geen schadelijke verf in de natuur verspreid kan geraken.

De hoogste mast die we ooit schilderden is 320 meter hoog. Deze zendmast staat in Egem.

Periode uitvoering?

Continu, verschillende opdrachten

Eindresultaat?

Na het vakkundig schilderen is de hoogspanningslijn of hoogspanningspost opnieuw in optimale conditie voor de komende 8 à 12 jaar.

« Terug naar het overzicht