Spoorhal treinstation Antwerpen Centraal

Doel van de werken?

Het treinstation Antwerpen Centraal werd volledig gemoderniseerd. Zo kwamen er ondergrondse perrons. Daarnaast werd de imposante spoorhal grondig onder handen genomen.

Uitdaging van deze opdracht?

TRIS kreeg de opdracht om de staalstructuur aan de binnenkant van de spoorhal te reinigen en opnieuw te schilderen. Onze opdracht richtte zich ook op het grote glasgordijn dat de enorme spoorhal scheidt van de buitenlucht.

De opdracht – met een groot risico op stofhinder – moest gebeuren zonder dat de reizigers hier last van zouden ondervinden. De spoorhal bleef tijdens de werken volledig operationeel.

Hoe pakte TRIS de opdracht aan?

Allereerst voorzagen we de nodige stellingen en werd de werfzone volledig ingepakt. Zo garandeerden we dat reizigers geen stof- of geluidshinder zouden ondervinden.

Vervolgens verwijderden we met de hand en met hoge druk de dikke laag stof en duivenuitwerpselen. Na de reiniging werd het staal met naaldhamers en schuurschijven volledig ontroest en ontvet.

Finaal hebben we de staalstructuren voor een optimale kwaliteit opnieuw met de hand geschilderd.

Periode uitvoering?

2009

Eindresultaat?

Het station kreeg zijn historische grandeur terug. Duizenden reizigers genieten iedere dag van een opgefriste treinhal.

Dankzij onze schilderwerken is de treinhal opnieuw klaar om de volgende decennia te fungeren als visitekaartje voor de talrijke binnen- en buitenlandse reizigers die Antwerpen bezoeken.