Bobbejaanland in Lichtaart

Doel van de werken?

Het bekende attractiepark Bobbejaanland in Lichtaart voert elke winter – wanneer het park gesloten is – grondige onderhoudswerken uit. Zowel verschillende attracties als de binnen- en buitenzijde van gebouwen moeten geschilderd worden.

Jaarlijks hebben de kritische delen van een attractie nood aan een behandeling tegen corrosie. Volgens een bepaalde onderhoudsfrequentie krijgt de volledige attractie om de zoveel jaar een complete schilderbeurt.

Bobbejaanland doet voor de winterse schilderwerken al vele jaren vast beroep op TRIS. Wij zijn als het ware de ‘huisschilder’ van dit populaire attractiepark.

Uitdaging van deze opdracht?

Deze opdracht vereist heel wat flexibiliteit. Allereerst vinden er buitenschilderwerken in de winter plaats, wat een bijzondere opvolging vraagt.

Zo spelen we bijzonder kort op de bal, afhankelijk van het weer die dag. Daarnaast monitoren we continu de vochtigheid en de temperatuur.

Een andere uitdaging is het werken op grote hoogtes en zeer moeilijk bereikbare plaatsen. Denk daarbij maar aan het schilderen van een rollercoaster of andere hoge attracties in verschillende uitbundige kleuren.

Hoe pakte TRIS de opdracht aan?

Dankzij onze flexibiliteit beslissen we ’s ochtends of het mogelijk is die dag te schilderen.

Voor het schilderen van hoge attracties en de rollercoasters maken we gebruik van onze afdeling ‘Hoogspanning’. Deze medewerkers zetten touwtechnieken in om veilig op hoogte te schilderen zonder stellingen.

Daarbij geven we Bobbejaanland gespecialiseerd advies voor het gebruik van de juiste producten en verven.

Periode uitvoering?

Jaarlijks in de winter.

Eindresultaat?

Elk seizoen gaat Bobbejaanland open met piekfijn onderhouden en veilige attracties. Het attractiepark ziet er op elk moment fris en stralend uit dankzij de schilderwerken door TRIS.