Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren

Doel van de werken?

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika sluit enkele jaren de deuren voor een uitbreiding en een grondige renovatie van de historische gebouwen.

Er zijn zeer veel binnenschilderwerken nodig in de oude en nieuwe delen van dit prestigieuze museum.

Uitdaging van deze opdracht?

De opdrachtgever legt de lat – terecht! – zeer hoog. Hij eist een superieure afwerking en verwacht het gebruik van bijzondere schildertechnieken.

Zo moeten in de oude gedeeltes oude verftechnieken nagebootst worden om de historische gebouwen opnieuw hun vroegere grandeur te geven.

De te schilderen oppervlaktes zijn bijzonder omvangrijk. Het grote volume schilderwerk in combinatie met de hoge kwaliteitseisen, maakt de opdracht extra uitdagend.

Er moet geschilderd worden op talrijke ondergronden. Dit vraagt telkens een aanpassing van het aangewezen verfsysteem.

Hoe pakte TRIS de opdracht aan?

TRIS verrichte heel wat onderzoekswerk en voerde tal van testen uit om de ideale verfproducten en schildertechnieken te adviseren. We gooiden al onze kennis en expertise in het strijdtoneel om de beste oplossingen te vinden.

Onze vakbekwame decoratieschilders overtroffen zichzelf om aan de veeleisende verwachtingen van de opdrachtgever te voldoen.

Periode uitvoering?

2014, 2015 en 2016

Eindresultaat?

De renovatie- en uitbreidingswerken worden afgerond in de loop van 2016. Het vernieuwde Koninklijk Museum voor Midden-Afrika groeit dan ongetwijfeld uit tot één van de trekpleisters van ons land.