Vlamvertragend behandelen van houten structuren

Wij behandelen alle houten structuren vlamvertragend

Schakel TRIS in om alle mogelijke houten structuren vlamvertragende te behandelen. Wij gebruiken hiervoor zwelverf die bij warme temperaturen een isolerende beschermlaag rond het hout legt. Deze beschermende koolstoflaag beschermt het onderliggende hout een bepaalde tijd tegen de hitte en de vlammen. Deze vlamvertragende werking geeft alle aanwezigen de kans om veilig het gebouw te verlaten.

Wanneer is het nodig om hout vlamvertragend te behandelen?

Om oude gebouwen met een houten dakgebinte of een houten draagstructuur brandveiliger te maken, verplicht de brandweer in vele gevallen een vlamvertragende behandeling van de houten structuren. Denk daarbij aan houten balken, kolommen, kepers, beplankingen,…. Alle niet-fysisch belaste houten delen kunnen we vlamvertragend behandelen. De vlamvertragende verf vermindert de ontvlambaarheid, heeft een brandvertragende werking en het remt branduitbreiding.

Meestal gaat het over cafés, brasseries, restaurants of andere publiek toegankelijke gebouwen.

Hoe brengen we vlamvertragende verf op hout aan?

TRIS kan deze vlamvertragende behandeling ofwel met een transparante verf aanbrengen ofwel met een gekleurde verf. Bij een transparante verf blijft de houtlook aanwezig.

Bij een gekleurde vlamvertragende verf is ook het esthetisch karakter relevant. We brengen de vlamvertragende verf al spuitend aan.

Een opdracht voor het vlamvertragend behandelen van hout in het vooruitzicht?

Contacteer ons voor een vrijblijvende bespreking en een offerte.