Conventioneel stralen van staal met staalkorrel, grit, en specifieke samenstellingen

Wij stralen staal met staalkorrel, grit of specifiek straalmiddel

Vertrouw op TRIS voor alle mogelijke straalopdrachten van stalen voorwerpen of structuren. Afhankelijk van het beoogde eindresultaat, gebruiken wij het juiste straalmiddel.

Welk straalmiddel is aangewezen voor het stralen van staal?

Het aangewezen straalmiddel hangt af van talrijke factoren. Conventioneel stralen dient vooral voor het verwijderen van roest of oude verflagen op staal. Het staal krijgt hierdoor een schoon, licht opgeruwd oppervlak. Vervolgens kan het gestraalde staal verder afgewerkt worden met een nieuwe schilder- of lakbeurt.

Wanneer de straalwerken in ons atelier gebeuren, dan gebruiken wij in de meeste gevallen staalkorrel (shot). In het atelier kan dit kostbare straalmiddel gerecupereerd worden.

Bij straalwerken op locatie gebruiken we vooral grit. Grit heeft een scherpe en kantige samenstelling en kan voor een brede waaier van toepassingen gebruikt worden. Grit wordt niet gerecupereerd, wat op locatie bijzonder moeilijk is. Het is een straalmiddel voor eenmalig gebruik.

Verder zijn er nog een tiental specifieke straalmiddelen met hun eigen toepassingen. Korund is hiervan een veelgebruikt straalmiddel.

Advies voor het juiste straalmiddel

Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise in het conventioneel stralen van staal, mag u rekenen op het juiste advies voor het meest aangewezen straalmiddel. Wij willen vooral van u weten welk eindresultaat u wenst, wij doen de rest.

Een opdracht voor stralen van staal met grit, staalkorrel of korund?

Contacteer ons voor een vrijblijvende bespreking en een offerte.